سپتیک تانک چگونه کار می کند؟

  • ۰۷ مرداد ۱۴۰۳

  • تعداد نظرات: 34

  • تعداد بازدید: 52

  • یکی از بهترین روش های مدیریت و تصفیه فاضلاب بخصوص در مناطق روستایی یا دور افتاده یا مکان هایی که به سیستم فاضلاب شهری دسترسی ندارند، استفاده از سیستم های سپتیک تانک است. این سیستم ها نقش مهمی در حفظ بهداشت محیط و آب های زیر زمینی دارد. ورد فاضلاب تصفیه نشده باعث میشود که محیط اطراف آسیب ببیند و باعث بروز بیماری های مختلف شود. امروز ما در سایت فاماب همانند قبل قصد داریم که به موضوع سپتیک تانک ها و نحوه کارکرد آنها و هر آنچه که باید درباره آنها بدانید را برای شما بازگو کنیم. شما میتوانید برای خرید و مشاوره درباره سیستم های تصفیه فاضلاب و بخصوص سپتیک تانک ها به سایت فاماب مراجعه کنید. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

    معرفی سپتیک تانک

    معرفی سپتیک تانک

    سپتیک تانک ها مخزن های زیر زمینی هستند که برای تصفیه فاضلاب های خانگی در مکان هایی که دسترسی به سیستم فاضلاب شهری ندارند طراحی و ساخته میشوند. این مخزن ها معمولا دارای انواع مختلفی هستند که از متریال های مختلفی مانند بتن، پلاستیک، فایبرگلاس و فولاد ضد زنگ ساخته میشود. این سپتیک تانک ها معمولا از چند بخش جدا از هم تشکیل شده اند.

     مراحل فرآیند تصفیه فاضلاب در سپتیک تانک

    سیستم سپتیک تانک از چند پروسه تشکیل شده است که هر یک از این مراحل دست به دست میدهند که در نهایت باعث میشود که فاضلاب تصفیه شود. در ادامه به صورت خلاصه به این مراحل می پردازیم:

    مطالب مرتبط: سپتیک تانک چیست؟

    ورود فاضلاب به سپتیک تانک

    در این مرحله که مرحله ابتدایی نیز هست، فاضلاب پس از ورود از خانه به سپتیک تانک ها معمولا از یه سیستم فیلترینگ عبور میکند که از ورود مواد غیر قابل تجزیه به داخل سپتیک تانک ها جلوگیری کند. فاضلاب در مرحله اول باید به چند بخش و لایه بر اساس چگالی از هم جدا شوند. جامدات که سنگین تر از آب هستند ته نشین میشوند و در کف این قسمت لجن تشکیل میدهند همچنین روغن و چربی ها که از مایعات سبک تر هستند یک لایه بر روی آب تشکیل میدهند. آب و مواد آلی که در میانه این دو هستند آماده میشوند که وارد قسمت بعدی شوند.

    تجزیه شدن

    فاضلاب بصورت طبیعی دارای باکتری های بی هوازی است که بدون نیاز به اکسیژن فعالیت میکنند. این باکتری ها با تجزیه مواد آلی درون فاضلاب به تصفیه شدن فاضلاب کم خطر شدن ان بسیار کمک میکنند. این باکتری ها با تجزیه این مواد گاز های بی خطری مانند متان و کربن دی اکسید تولید میکنند.

    انتقال به سیستم دفع نهایی

    پس از مراحل جداسازی و تجزیه بیولوژیکی که فاضلاب مایع تا حد بسیار زیادی تصفیه شده است به سیستم دفع نهایی منتقل میشود. این قسمت از سیستم دارای زهکشی هایی است که  فاضلاب را با استفاده از این زهکشی ها به خاک مناطق اطراف منتقل میکند.

    فیلتراسیون در خاک

    ذر بخش پایانی خاک به صورت طبیعی میکروارگانیسم ها و مواد آلی باقی مانده را تصفیه میکند و مواد بیماری زا را تصفیه میکند و باعث میشود که فاضلاب مایع را آماده تر به محیط اطراف وارد کند و آن هارا بی ضرر تحویل دهد.

    نگهداری و مراقبت از سپتیک تانک

    نگهداری و مراقبت از سپتیک تانک

    سپتیک تانک ها هم مانند هر سیستم دیگری نیازمند نگهداری و مراقبت هستند که بتوانند به صورت مستمر به بهترین حالت باه کارکرد خود ادامه دهند، وجود مشکل در سیستم سپتیک تانک ها ممکن است باعث آسیب به محیط و آب های زیرزمینی شود. در اینجا به برخی از این نکات میپردازیم:

    پمپاژ منظم

    سپتیک تانک‌ها نیاز به پمپاژ منظم دارند تا لجن و چربی‌های انباشته شده از مخزن خارج شوند. این کار باید هر 3 تا 5 سال یکبار انجام شود، هرچند این بازه زمانی ممکن است بسته به میزان استفاده و ظرفیت تانک متفاوت باشد. پمپاژ منظم از تجمع لجن و چربی‌ها که می‌تواند منجر به گرفتگی سیستم و کاهش کارایی آن شود، جلوگیری می‌کند.

    جلوگیری از ورود مواد غیرقابل تجزیه

    مواد غیرقابل تجزیه مانند پلاستیک، مواد شیمیایی سمی، داروها و محصولات بهداشتی نباید وارد سپتیک تانک شوند. این مواد می‌توانند به باکتری‌های مفید آسیب رسانده و فرآیند تجزیه بیولوژیکی را مختل کنند. همچنین ممکن است باعث گرفتگی سیستم و کاهش کارایی آن شوند.

    بررسی دوره‌ای سیستم دفع

    میدان زهکشی باید به طور منظم بررسی شود تا از کارایی آن اطمینان حاصل شود. علائم مشکلات ممکن است شامل رشد بیش از حد گیاهان، تجمع آب سطحی و بوی نامطبوع باشد. این مشکلات ممکن است نشان‌دهنده نشت فاضلاب و عملکرد نادرست سیستم دفع باشند.

    مطالب مرتبطفرایند تصفیه فاضلاب سپتیک تانک

    استفاده بهینه از آب

    استفاده از سیستم ها سپتیک تانک مناسب باعث میشود که آب بسیاری حد نرود و از رهاسازی آب به محیط اطراف جلوگیری کند.

    مزایای سپتیک تانک

    مزایای سپتیک تانک

    • صرفه‌جویی در هزینه‌ها: سپتیک تانک ها نسبت به سیستم‌های فاضلاب مرکزی کم هزینه‌تر هستند و نیاز به سرمایه‌گذاری کمتری دارند.
    • حفظ محیط زیست: با استفاده از سپتیک تانک‌ها، فاضلاب به صورت محلی تصفیه می‌شود و نیازی به انتقال آن به تصفیه‌خانه‌های مرکزی نیست. این امر به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و مصرف انرژی کمک می‌کند.
    • قابلیت تطبیق با شرایط مختلف: سپتیک تانک‌ها می‌توانند در انواع مختلفی از زمین‌ها و شرایط جغرافیایی نصب شوند و استفاده می شوند.

    معایب سپتیک تانک ها

    • نیاز به نگهداری منظم: سپتیک تانک‌ها نیاز به پمپاژ و نگهداری دوره‌ای دارند که در صورت عدم انجام، می‌تواند به مشکلات جدی منجر شود.
    • ظرفیت محدود: سپتیک تانک‌ها برای استفاده در مناطق با جمعیت بالا مناسب نیستند و ظرفیت محدودی دارند.
    • خطر آلودگی محیط زیست: در صورت نگهداری نادرست، ممکن است فاضلاب تصفیه نشده به محیط زیست نشت کرده و منابع آب زیرزمینی و سطحی را آلوده کند.

     حرف آخر

    در این مقاله ما تلاش کردیم که هر آنچه که شما درباره سپتیک تانک ها بدانید را در اختیار شما قرار دهیم تا شما بتوانید که با دید باز به انتخاب سپتیک تانک های مناسب خود بپردازید. برای اطلاعات بیشتر در مورد سیستم های تصفیه فاضلاب و سپتیک تانک ها میتوانید به مقاله های دیگر سایت فامآب مراجعه کنید.

    5/5 - (1 نفر امتیاز ثبت کرده اند)
    1. 1
    2. 2
    دسته‌ بندی‌ ها :
    سپتیک تانک چگونه کار می کند؟

    سپتیک تانک چگونه کار می کند؟

    یکی از بهترین روش های مدیریت و تصفیه فاضلاب بخصوص در مناطق روستایی یا دور افتاده یا مکان هایی که به سیستم فاضلاب شهری دسترسی ندارند، استفاده از سیستم های سپتیک تانک است. این سیستم ها نقش مهمی در حفظ بهداشت محیط و آب های زیر زمینی دارد. ورد فاضلاب […]

    نقد و بررسی‌ها

    هنوز نقد و بررسی‌ای وجود ندارد

    دیدگاهتان را بنویسید

    درباره فاماب

    فاماب با تعهد به حفظ محیط زیست و ارائه راه حل های نوین و کارآمد برای تصفیه آب و فاضلاب، به دنبال ایجاد دنیایی پاک تر و سالم تر برای نسل های آینده است. ما در فاماب با استفاده از به روزترین فناوری ها و روش ها، به شما کمک می کنیم تا از آبی پاک و عاری از هرگونه آلودگی برای مصارف آشامیدنی، کشاورزی و صنعتی خود استفاده کنید. فاماب با کاهش آلودگی های زیست محیطی و صرفه جویی در منابع طبیعی، به نسل های آینده امانتی گرانبها هدیه می دهد.

    راه های ارتباطی

    آدرس دفتر

    تهران خ جردن خ سرو کوچه 164 ساختمان سینا واحد 5

    شماره تماس:

    ____________

    شماره تماس:

    ادرس ایمیل

    info@famaab.ir

    تمام حقوق این وبسایت متعلق به شرکت فاماب می باشد