استاندارد دریچه های منهول
هر شرکتی زمانی که قصد تولید محصولی را برای مصرف کنندگان دارد باید استاندار هایی را در رابطه با محصول مورد نظر در نظر بگیرد. هر کالا، چه دستگاه باشد چه ابزار و چه هر چیزی که مورد استفاده قرار می گیرند چه بسا که یک محصول جدید نیز باشد، نیازمند رعایت استاندارد های معتبر و مربوط است. استاندارد های هر کالا، شامل کیفیت آن، ایمن بودن کالا، استحکام و پایدارِی، هزینه تولید، استقامت و سایر بخش ها را شامل می شود. در ضمن، این که شرکت تولید کننده در ساخت محصولات خود از چه مواد اولیه ای استفاده می کند و نحوه فرآیند تولید و بسته بندی و همچنین نحوه تحویل کالا نیز مهم است.
به عنوان یک خریدار یا فروشنده همیشه سعی کنید به استاندارد های محصول توجه ویژه ای داشته و دقت زیادی در این زمینه داشته باشید. شرکت تولیدکننده نیز با توجه به این استاندارد ها می تواند بهترین کالا را برای مشتریان خود تهیه کرده و آن ها را از وجود یک محصول با کیفیت بهره مند سازند. محصولی که در این مقاله قصد داریم راجع به استاندارد هایش صحبت کنیم، دریچه منهول یکی از پرکابرد ترین تجهیزات است. این دریچه به خاطر کاربردی که دارند باید تمامی استاندار های لازم در آن رعایت شده باشند که در ادامه توضیح خواهیم داد.
دریچه های منهول چه استاندارد هایی دارند؟
دریچه های منهول به نوعی دریچه های آدم رو محسوب می شوند که کارکنان و هر کس که در شبکه های زیر زمینی به فعالیتی مشغول باشد از طریق این دریچه ها دسترسی کامل را خواهد داشت. استاندارد دریچه های منهول بنا براین کارایی باید در نظر گرفته شده و رعایت شوند. استاندارد های این دریچه های آدم رو یک سری دستور العمل ها و مقررات است که برای طراحی، ساخت و نصب آن مورد استفاده قرار می گیرند.
مقالات مرتبط: قیمت دریچه منهول کامپوزیت
این استاندارد ها بر اساس هدفی تعیین می شوند و آن به ویژگی های دریچه های منهول مربوط می باشد. به طور کلی این استاندارد ها در توخالی بودن دهانه دریچه در قطر 1000mm نقش داشته و همچنین در رابطه با مناطقی که در آن جا تردد خودرو ها یا عابر وجود دارد، می باشد. استاندارد های هر کدام از دریچه ها را در موارد زیر شرح خواهیم داد:
- دریچه های منهول نوع چدنی دارای استاندارد ملی ایران شماره 14976-2 می باشد.
- دریچه های منهول نوع فولاد یا از جنس آلیاژ های آلومینیم، استاندارد ملی ایران شماره 14976-3 را دارا هستند.
- استانداردی که برای دریچه های منهول از نوع بتن مسلح با فولاد تعیین شده، استاندارد ملی ایران شماره 14976-4 است.
- استاندارد ملی ایران شماره 14976-5، استانداری است که برای دریچه های منهول از نوع کامپوزیتی تعیین شده است.
- آخرین استاندارد مربوط به دریچه های منهول پلی پروپیلن، پلی اتیلن یا پلی وینیل کلرید می باشد که با استاندارد ملی ایران شماره 14976-6 شناخته شده اند.
برای دریافت اطلاعات بیش تر در رابطه با استاندارد های دریچه های آدم رو می توانید به سایت فاماب مراجعه کرده و از طریق راه های ارتباطی با مشاوران فاماب در ارتباط باشید.
استاندارد های دریچه های منهول از نوع چدن
دریچه های منهول چدنی، دریچه هایی هستند که از چدن گرافیتی ورق های و یا چدن گرافیتی کروی ساخته شده اند. از دریچه های چدنی (حداقل رده C250)، در حاشیه خیابان ها در بخشی از جداول که 0/5 متر تا قسمت ماشین رو و 0/2 متر تا قسمت پیاده رو، استفاده می شوند. دریچه های چدنی با این استاندارد ها در نواحی که رفت و آمد خودرو های با وزن زیاد نصب می شوند که حداقل رده E600 می باشد. در ضمن وجود این استاندارد ها در دریچه های منهول چدنی سبب شده است تا در نواحی پر تردد از خودرو های سنگین به خصوص در فرودگاه ها نصب می شود (حداقل رده F900).
مطالب مرتبط: دریچه درب منهول چیست؟ و چه کاربردی دارد؟
استاندارد های دریچه های منهول از نوع فولاد یا آلیاژ های آلومینیوم
دریچه های منهول فولادی یا آلیاژ های آلومینیومی دارای قطر 1000mm بوده و با استفاده از استاندارد ها، قابلیت های دریچه های تولید شده از فولاد نرم، ضد زنگ و آلیاژ های آلومینیوم را تعیین می شوند. از دریچه های منهول فولادی یا آلیاژ آلومینیومی به احتمال زیاد در قسمت های دوچرخه سواری و در ضمن پیاده ها استفاده می شود (حداقل رده A15). برای نواحی که خودرو های سنگین تردد دارند مثلا در مکان هایی چون لنگرگاه ها و فرودگاه ها انتخاب می شود (حداقل ردهE600 ). این مدل دریچه های منهول همانند دریچه های چدنی در بخش هایی که باید وسایل نقلیه با وزن زیادی تحمل می کنند مانند فرودگاه ها استفاده می شوند (حداقل رده F900).
استاندارد های دریچه های منهول از نوع کامپوزیتی
استاندارد های موجود در دریچه های منهول از نوع کامپوزیتی، برای تعیین و معرفی ویژگی ها و قابلیت های دریچه های مذکور است. این مدل دریچه ها از مواد کامپوزیتی C1، C2 و C3 ساخته شده اند که در ساختار این دریچه ها قطعه ها به یک دیگر نچسبیده اند. این دریچه های کامپوزیتی، با قطر 1000mm برای پوشاندن حفره های آبگیر و سایر نقاطی که تردد در آن جا وجود دارد استفاده می شوند. به طور کلی، استاندارد های تعیین شده برای این است تا از دریچه های کامپوزیتی برای بخش های پیاده روی و دوچرخه سواری استفاده می کنند که حداقل رده A15 می باشد. همچنین، دریچه های کامپوزیتی در قسمت هایی چون پارک خودرو یا بخش های پیاده رو به کاربرده می شود که حداقل رده B125 می باشد.
مطالب مرتبط: ساخت دریچه منهول بتنی
در بخش های ماشین رو، شانه های آسفالتی و نواحی انواع خودرو های جاده ای که حداقل رده D400 است، دریچه های منهول کامپوزیتی نصب می شود.
نتیجه گیری
امیدواریم با مطالعه مطالب فوق، جواب برخی از سوالات خود را پیدا کرده باشید، در صورتی که دچار سردرگمی یا ابهامی در ذهن شما باشد با ما در ارتباط باشید. شرکت فاماب، مدت طولانی است که در زمینه تولید دریچه های منهول در انواع مختلف فعالیت می کند و در طی این مراحل رضایت شما عزیزان را در اولویت قرار داده است.
در نتیجه، برای آشنایی کامل با مشخصات و استاندارد های هر کدام از دریچه های منهول با کارشناسان صحبت نمایید، کارشناسان این مجموعه با دانش و تجربه زیاد شما را در زمینه دریچه های منهول به بهترین نحو راهنمایی خواهند کرد.
- 1
- 2